De siste dagene har jeg designet flere coverbilder for jentene i mastermindgruppa mi. Gry, Trine og Cecilie er først ute med sine – og jeg har venteliste på resten av gjengen. Det er utrolig morsomt å designe disse, og det gir meg også muligheten til å bli bedre kjent med merkevarene deres på en leken måte.

Det er utrolig viktig å ha et coverbilde som viser energien din og gir en pekepinn på hvilken nisje businessen din er innen. Det gjør at du lett skiller deg ut på en unik og positiv måte på Facebook. Et coverbilde kan vise mye på liten plass – og er en “plakat” for deg og merkevaren din.

Se bare her:

Coverbilder_compare

Gry hadde tidligere et coverbilde som ikke bare var utenfor reglene til Facebook, det manglet også energi og fokus. De nye reglene tillater nå tekst, og til og med webadresser, produkttilbud og andre former for “call to action”. Det er imidlertid begrenset på opptil 20% tekst på coverbildet, og da var jo dette langt over grensen.

For å få frem det jeg mener er essensielt med Gry, – glimtet i øyet og det vakre, imøtekommende ansiktet som vi alle dras mot brukte jeg et bilde der det kommer frem. Det er “neppå” (trønderord!) og avslappet. Det avvæpner henne og er en “motsats” til den type energi vi ser i videoene hennes. Gry tåler å være søt og varm her, for hun veier opp med høyenergi i videoene sine.

Likevel ville jeg at hun skulle fremstå som profesjonell. Og den viktigste assosiasjonen til det er harmoni i komposisjonen og luft i bildet. Derfor er det masse plass rundt teksten, og teksten er plassert ca midt på det luftige feltet, men littegrann høyere enn midt på. Det liker øyet, – og om noen har hørt om “det gyldne snitt” er dette en måte å gjøre det på i praksis med tekst (eller når man henger opp bilder på en vegg for den slags skyld).

Jeg bruker også bare to farger + hvitt. Om du bruker flere enn to ulike farger oppfatter øyet det som kaotisk og vet ikke hvor øynene skal fokusere. For å skape dybde har jeg lagt transparente lag med rosa på kryss og tvers over bildet. En fin og populær effekt for tiden. (Se foreksempel på TV2 sine nye vignetter!)

Vil du få feedback på ditt coverbilde?
Legg igjen adressen til Facebooksiden din i kommentarfeltet og skriv kort hvordan du ønsker å fremstå.

Jeg velger ut tre av dere som står på lista mi som jeg evaluerer i en blogg om ikke lenge:)

Nina :D

comments