Så, hvorfor trenger du et sterkt brand?
– Nå, mer enn noen gang, er det å skille seg ut som et sterkt brand en kritisk faktor for at du skal lykkes i å slå gjennom med din idè.

Kunder kan kjøpe både tjenester og produkter med et tasteklikk fra hele verden og beslutningsprosessene går mye hurtigere og enklere enn før i vår digitale verden. Det er derfor meget viktig å fremstå som et unikt brand, med verdier bare du kan levere slik at kundene kjøper av deg og ikke naboen din.

Men det er ikke nødvendigvis slik at det er enkelt å skille seg ut, å skape seg et band med en sterk stemme. Det er mange måter å gjøre dette på og ofte er det kanskje sånn at du ikke vet hvor du skal begynne. Mange av mine kunder synes det er uoversiklig og de vet ikke helt hvor de skal begynne. For å gjøre dette mer oversiktlig bruker jeg et metode som kalles The big idèa – eller “Oversikten” om du vil ha det på Norsk.

Hva er stegene?
Gjennom å bruke verktøyet The big idèa får du et mer spisset budskap. En kurs, slik at du vet hvor du skal og hvem som er dine ressurser underveis. Du får oversikt over målgruppen din og ikke minst får du en bedre oversikt over hvordan du skal spisse deg inn mot de. Det blir lettere å kommunisere, enklere å bygge en unik og sterk posisjon som brand.

Screenshot 2014-10-23 11.21.20

Dette er nøkkeloverskiftene vi jobber med:
1. Utforme din unike visjon & misjon
2. Slå fast ditt og brandets verdigrunnlag
3. Finne din hovedmålgruppe
4. Definere brandets løfte til målgruppen
5. Finne dine nøkkelprodukter eller tjenester
6. Definere de 3 største konkurrentene
7. Finne brandets største konkurransefortrinn
8. Kartlegging av nøkkelpersoner

Sammen utgjør dette “The big ideà” – som gir deg et detaljert oversiktsbilde over brandet ditt. Ved å jobbe frem disse 8 stegene blir brandet sterkere og mer attraktivt fordi du vet hva du vil, hvem målgruppen er og hvordan du skal nå frem til de. Fordi du kjenner konkurrentene dine og har en liste med nøkkelpersoner som kan hjelpe deg på riktig vei.

Håper du synes dette var en nyttig oversikt! Jeg vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet om hvilket punkt som er det du synes er mest utfordrende og hvorfor. Still gjerne spørsmål, så kan jeg hjelpe deg på vei.

_________________

Er du fremdeles litt forvirret og kunne ha tenkt deg å få hjelp til å bygge et sterkt brand? Da kan jeg hjelpe deg!
Alt dette gjennomgår jeg nemlig i detalj i kurset “Kickstart ditt brand” som, etter ønske fra flere, blir satt opp med en ekstra bonusrunde før jul.

Om du er interessert i å høre mer om kurset  og motta de tre første tipsene så legg igjen ditt navn og din e-post i feltet under:

 

comments