Det er påskeferie og da får jeg tid til å tenke. Tenke på det som skal skje fremover og løfte blikket samtidig som jeg har ro over meg til å se tilbake på den siste tiden. Kanskje har den vært avslappende/festlig/innholdsrik/inspirerende/slitsom (velg det som passer deg!) – og med det i mente stake ut ny kurs. De siste ukene før påske var mest av alt litt slitsomme for meg – jeg har derfor brukt mye av påskeferien på å tenke på hva jeg skal fokusere på og hvordan jeg skal utvikle meg og businessen min.

Hvorfor bruker jeg påske og ferietid på å tenke på akkurat det tenker du kanskje?

Det er fordi jeg er  med i “SDD mastermind” med Gry Sinding og ti andre fantastiske jenter/damer som har første samling ikke lenge etter påske.

Og det er fordi jeg ikke lenge før påske  var på noen FANTASTISKE foredrag som inspirerer og motiverer meg til å ville mer, – til å hjelpe så mange som mulig med å lage god og smart kommunikasjon for  sin bedrift!

I denne blogg en vil jeg fortelle deg hva jeg lærte av bloggeren Isabella Löwebgrip – Blondinbella, mentaltreneren fra forsvaret Tommy Fjeldheim og it-gründer Alf-Egil Bogen som var høydepunktene på konferansen som jeg var på ikke lenge før påske.

DreamIT

Jeg blir inspirert av å høre tøffe mennesker snakke om tøffe valg. Og alle de tre har satset hardt og hoppet i det. Med hud og hår og alt som det innebærer.

Hva er din drøm?
Jeg jobber med å definere min. For andre vil jeg hjelpe, forandre og utrette magiske ting. Lage design som gjør folk nysgjerrige , får de til å gjøre AKKURAT det jeg (les. kunden min) vil at de skal gjøre når de ser/leser/opplever det budskapet og den kommunikasjonen som treffer de.

Jeg vil endre bransjen min (reklame/design/kommunikasjon/markedsføring) til å VÆRE MED på å UTRETTE større ting for kundene våre/sine – deg altså. Det holder ikke å bare lage en fin logo, brosjyre eller webside. Den må ha en funksjon, være gjennomtenkt og IKKE minst må den være FORANKRET i AKKURAT det som er ESSENSEN i kundens (din) bedrift.

For min egen del vil jeg ha det bra fordi jeg bidrar, fordi jeg er god på det jeg gjør og fordi hverdagen fungerer godt. Fordi jeg har det bra med meg selv i min verden. Vil ikke vi alle det?

Walt Disney er et av eksemplene på å utrette noe stort, – og det kan DU OGSÅ! Du må bare VÅGE å gjøre det.

JEG VÅGER,-  MEN KAN IKKE ALT…
De tipsene jeg satt igjen med er følgende:
1. Du må BE OM HJELP, – noen ting BØR du IKKE gjøre selv
2. Det du ikke vet kan du faktisk FINNE UT
3. Du kommer til måtte UTFORDRE DEG SELV (mange ganger!)
4. Du må ALLTID gjøre det grunnleggende arbeidet SKIKKELIG – snarveier du tar her kan bli slitsomme å ha med i sekken senere

Å BE OM HJELP
Jeg har jobbet med Ninabea design og branding i snart to år på heltid. Jeg forlot en 100% stilling der jeg også jobbet med merkevarebygging og lekte meg som designer – og fikk god lønn utbetalt den 20. HVER MÅNED. Så hvorfor slite da?

Fordi jeg er villig til å satse høyt, gjøre jobben – og følge MIN drøm. Det løsnet imidlertid først for meg for omtrent et år siden da jeg begynte å BE OM HJELP. Etter å ha jobbet hjemmefra, mest med et prosjekt hjemmefra, og kun vært på møter og jobbet litt i lokalene til Kjør for livet skjønte jeg at jeg måtte ha et sted å “gå på jobb til” – og søkte på plass som en av 50 i det kreative felleskapet Atelier Ilsvika i Trondheim. I mai 2012 søkte jeg også om plass på Gry Sindings Skap din drømmejobb-kurs.

Alt dette på samme tid virker kanskje som mye, men jeg BA OM HJELP – og fikk det. Det var et støttende miljø JEG trengte. Kanskje trenger du noe annet? Kanskje trenger du hjelp til å definere målgruppe, finne dine verdier eller noen som kan bidra til å forme din forretningside slik at den selger? Eller har du alt det og trenger en visuell identitet slik at du får opp facebook-sida di eller kan lage deg visittkort? Det kan JEG hjelpe deg med. Men det er du som må BE OM MIN HJELP – om det er det du trenger så er jeg her. Kanskje trenger du bare noen tips? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt, så kommer de i mailboksen din en gang i blant.

Å FINNE UT TING
… er lett! Bare spør noen du ser opp til. Det kreves bare 20 sekunder med mot for å ta en telefon eller sende en mail. Det verste som skjer er at noen sier “Beklager det vet jeg ikke/har jeg ikke tid eller mulighet til å hjelpe deg med.”

Om det ikke er veien å gå, har vi jo fantastiske Google! Isabella Lövengrip  (Blondinbella) hadde lyst til å lage et eget klesmerke da hun var 19 år men ANTE jo ikke hvordan, – så hun googlet; “Hvordan starte eget klesmerke?” og fikk svar på hvor det er rimeligst å produsere klær, hvilke feller man bør unngå og hva som er smart og ikke. Enkelt?

GI DEG SELV UTFORDRINGER
Det er ikke så lett å være gründer om du alltid akker og huffer når noe blir vanskelig. Se på “dritten” og det du gruer deg til som utforringer. Hater du å gjøre det så sett det bort om du kan. Regnskapet mitt gjør jeg ikke selv, – jeg har heller ikke tatt meg råd til en regnskapsfører, men min ufattelig snille samboer Tor-Erik har tatt på seg oppgaven og er en racer på å systematisere og ikke minst finne ut hva som er smart og ikke når det kommer til regnskap. Google er vennen her også, og altinn.no selvsagt.

HVOR GODT DU GJØR GRUNNLAGET AVGJØR FREMTIDEN
Du tenker kanskje at; Nå overdriver du! Det går jo an å “begynne på nytt”. Og joda, det må du gjerne – men jeg LOVER deg at om du bygger en vei og legger asfalt på den uten å drenere/lage et godt grusdekke under, – så VIL veien skli ut før eller siden. På et sted eller fem blir det tæle eller hull, og i verste fall graver en bekk over veien i den verste vårløysinga… Så derfor er mitt viktigste råd til deg: Gjør grunnarbeidet skikkelig. Og få gjerne hjelp til det. Å definere hvem man er, hvor man skal og hva som er den beste måten å komme seg dit på er alfa og omega for å slippe å ta stigen ned til start igjen selv om du nettopp kastet seks på terningen.

Når jeg får et spørsmål om å hjelpe noen med for eksempel en logo
så får alltid den som spør en del spørsmål tilbake fra meg. 

– Hvem vil du snakke til og hva er de den viktigste tingen du vil si til dem?
– Hva representerer du? Hvilke verdier ligger i bunnen for det du gjør/vil gjøre? 
– Om du hadde vært en farge/en person/symbol – hva ville det vært? 

Den siste der er kanskje ikke det første jeg spør om, men ofte en viktig og spennende måte å se sitt eget speilbilde på, og ofte et spørsmål jeg stiller etter at vi har snakket sammen en gang eller tre. Uansett er det viktigste å hjelpe kunden til å se seg selv i speilet og finne AKKURAT det som er kunden og hennes bedrift. <3 i bedriften.

Dette har jeg hjulpet flere bedrifter med og det har gitt de sterke retningslinjer og ledestjerner som de kan følge og ta valg etter.

IMG_5166x

ALF, ISABELLA OG TOMMYS BESTE RÅD
Det var mange gode råd og tips å hente på konferansen – men av alle er disse de som sitter best i og jeg kommer til å ta meg meg videre.

Dette lærte jeg av mentaltrener Tommy Fjeldheim:
Ta beslutningene når du er rasjonell. Viljestyrken har du kun i begrenset mengde, du blir “sliten” og bruker den opp.  I tillegg er den er like tøff å styre som en elefant! Det er tøffere å sti opp kl. 06.00 om du tenker at du skal komme deg helt på trening/spinningtimen – enn å tenke at du skal komme deg på badet. Å bare komme seg til badet er enklere, og der har det rasjonelle mer makt og elefanten er svakere der enn når du er trøtt og ligger i senga… ØV på å gjøre små ting som du “legger på” etterhvert. IDENTIFISER motstand, vanskelige valg og det som kan komme som en hindring på veien. VISUALISER hvordan du skal takle disse. Vær PETTER NORTHUG!

Dette er Isabella Lövengrips beste tips:
Passion + talent = suksess
Man kan gjøre mye, og klare ALT – men om du mangler passion holder du ikke ut i det lange løp.
Vit når du avslutter og går videre.

Alf-Egil Bogen kom også med noen smarte tanker det kan være lurt å tenke på for å vokse seg STOR:
– Hvordan skaper du verdi som ikke er avhengig av akkurat deg som person?
Om du klarer dette kan du vokse mer enn om du som person alltid må være den som skaper innholdet. Det kan være noe å tenke på – som jeg jobber med akkurat nå. Kan jeg omvende min kunnskap, min måte å gjøre ting på slik at andre også kan formidle den?
Kan du gjøre det samme?

IMG_5470xNY-01

TILSLUTT
…vil jeg dele Alf-Egils 4 tips for suksess som han jobber etter.

1. Be passionate
2. Know why
3. Be curious
4. Focus Fight Finish

Del DITT BESTE TIPS til å motivere deg selv til SUKSESS i kommentarfeltet – så vi kan lære av hverandre.

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min! Det gjør meg GLAD!

Nina

Edt: Legger inn noen av kommentarene som skjermdump nederst her – da det har skjedd noe feil som gjorde at jeg måtte legge inn kommentarfeltet på nytt. Det FAKTISKE feltet dere kan kommentere i kommer igjen lengre ned. Just so u know:)

Skjermbilde 2013-04-04 kl. 00.33.02 Skjermbilde 2013-04-04 kl. 00.32.55

comments