For en uke siden fikk jeg en utfordring av min kjære businessvenninne Ragnhild. Den går ut på å svare på 10 spørsmål, og siden jeg er et konkurransemenneske må jeg jo selvsagt besvare de 10 spørsmålene jeg fikk. I samme slengen kan det jo være at du kjære leser lærer nye nytt om meg. Og det er jo spennende!

1)    Hva jobber du med, og hvorfor har du valgt akkurat dette?
Jeg brenner for å hjelpe den gode idè å vokse seg stor og sterk til en merkevare! Jeg kan ikke fordra at gode konsepter, bedrifter og idèer drukner i dårlig design, logoer som ikke tilfører noe eller visuelt materiell som ikke henger sammen. Jeg LEVER for å skape og har valgt å gjøre det gjennom mitt eget firma Ninabea design og branding – slik at jeg kan hjelpe så mange som mulig.

Sånn helt konkret jobber jeg med å veilede og være rådgiver for ulike kunder. Hjelpe de å utforme en merkevarestrategi som gjør de unike, og selvsagt designe visuelt materiell som logoer, coverbilder eller lignende som henger i tråd med strategien. “Strategisk og helhetlig design” kan det nok kalles, om jeg skal benytte litt faglige ord.

2)    Hva ønsker du langsiktig å oppnå med bloggingen din?
Bloggingen er jo mest for å kunne fortelle verden om hvorfor merkevarebygging er bra for bedrifter og lære bort smarte tips og triks til gründere og andre som har interesse av det. Men selvsagt hadde det også vært utrolig kult om bloggen en dag kunne vært en viktig stemme for merkevarebygging og design en dag!

3)    Hvem eller hva inspirerer deg og hvorfor?
Dette spørsmålet er alltid vanskelig, jeg inspireres jo av så mye – både situasjoner, mennesker og kunder! Og av og til, når jeg er i kreativ prosess, kommer det bare nye idèer ned på papiret uten at jeg vet hvor de kommer fra. Om jeg skal konretisere det så anbefaler jeg deg  følge meg på Instagram og Pinterest. Der vil du i alle fall se litt av det jeg inspireres av – for der er jeg aktiv og samler mye av inspirasjonen som også er ment å inspirere andre. (Elsker Pinterest!!) Og jeg inspireres nok mer av ting, musikk og bilder enn jeg gjør av konkrete personer.

4)    Hvem er du “egentlig”?
Den jeg er nå. Før var jeg ikke like mye meg selv. Jeg var forvirret og skulle gjøre alle til lags. Det har jeg lært at ikke gir meg noe. Det som gir meg noe er å kjenne etter hva magefølelsen gir meg og hva JEG VIL – ikke hvordan andre ser på det jeg gjør. Jeg har “vokst meg tryggere” med årene og det er jeg veldig glad for.

5)    Hvilke rutiner klarer du deg ikke uten og hva gjør de med deg?
Kaffe med varm melk, kall det gjerne en salgs latte, det må jeg ha hver morgen. Og jeg må vaske ansiktet og pusse tenner hver kveld, og gå på do hver kveld ellers får jeg ikke sove. Og ja – jeg om min forlovede Tor-Erik sier alltid den samme godnatt-regla før vi sovner hver kveld. Slike “ritualer” synes jeg er viktig å ha i et forhold. Kan aldri finne på å legge meg sint:)

Ellers meget lite rutiner jeg må forholde meg til i hverdagen. Kreativitet og rutinere er noen ganger litt “krasj” :)

6)    Hva er glede for deg og hvordan kjennes det?
Du er jo “livsgledeminister” så da blir du nok glad for svaret mitt her Ragnhild! Glede for meg er nemlig de nære tingene! Ikke det som kan kjøpes og ting jeg oppnår “for andre” – men slike ting som å se hvitveis i skogen, høre på havet som slår mot stranda, bærføtt i graset, et kyss i nakken, en sang jeg har gode minner eller følelser til som plutselig spilles på radioen, et forventningsfullt blikk… Alle klisjeene med andre ord. Men det er jo derfor de er blitt klisjeer, fordi det er så mange som kjenner at de gir den gode følelsen.

Må forresten føye til at jeg ikke tror på konstant lykke, men glimtvis. Målet er å få slike glimt hver dag.

7)    Hvem ville du byttet liv med for en dag om du måtte?
Den er vrien. Tenker som mange andre sikkert gjør, at det hadde vært kult å være rockestjerne, president eller konge – men velger å ville bytte med en jente på 15 år som har helt andre forutsetninger enn meg i livet. Som bor i slummen, eller levde som tjenestepike for 300 år siden. I håp om at hun kan gi meg perspektiv på hva som virkelig betyr noe. Jeg tror det er alt for mange i dag som ikke klarer å se seg selv utenfra og at vi alle konstant jakter “et bedre liv, drømmemannen eller drømmejobben” uten at den egentlig eksisterer.

Velger å sitere min fantastisk kloke mamma som pleier å si: “De sier at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet, men det må klippes der også!”

8)    Hvem har hatt størst innflytelse på hvordan du bruker dine tanker bevisst?
Det er faktisk meg selv. Jeg er den som snakker mest dritt til meg selv også, men jeg har lært av min gode veninne Anne Brenneng (som er meget dyktig på sånt!) at det er jeg som har størt innflytelse på meg selv, ikke andre. Selv om jeg liker å tro at min forlovede Tor-Erik, lillesøster Monica Irén, familie og venner har det.

9)    Hva er du stolt av å ha gjort?
Å tørre å si opp jobben min for å starte opp egen bedrift. Og enda stoltere over å ha drevet i snart 3 år! Det har vært en berg og dalbane, det er sikkert og visst. Men verdt det? Ja! Å kunne gi andre gründere en base for kommunikasjon, bygge deres merkevare og ikke minst designe den visuelle identiteten og logo for de gir meg masse. I tillegg må jeg trekke fram prosjektet Kjør for livet. Det var så innmari mye jobb når det sto på som verst, men så verdt det! For hver dag får ungdommer bedre mestringsfølelse av et prosjekt jeg har vært med på å bygd opp fra bunnen av strategisk og visuelt. Et prosjekt som gir de et mer verdig liv. Og det er ikke så lite.


10)Hvor er du i livet om 3 år, hvilke store mål har du nådd og krysset av?

Nok et vrient spørsmål. Da jeg var mindre trodde jeg at stort hus, superfancy bil, en haug med penger og slikt var ting jeg ville ha krysset av før jeg tippet 30 år. Nå, ved fylte 30 har jeg en helt fin, nyoppusset leilighet, vi har en helt ok KIA (bil) – jeg driver eget firma, jeg har en fin familie og jeg er forlovet og  skal gifte meg med mannen i mitt liv, Tor-Erik den 30. august. Hva mer trenger jeg, sånn egentlig?

Joda, det er nok noen ting som står på lista for de neste 3 årene. Få barn, tjene litt mer og reise kanskje? Ja, la oss si det. Så har jeg i det minste satt opp noen mål!

Og ja!! Jeg håper jeg har fått bli kjent med mange nye spennende idèer og prosjekter gjennom å ha onlinekurs!

Mitt første kurs er mitt første STORE mål. Og det er allerede den 9. juni!
Det er et kurset som hjelper deg med en idè eller bedrift å bli tydelig med din merkevare slik at du fremstår som mer unik og det blir lettere for deg å bruke kommunikasjon i et mylder av muligheter.

Jeg håper å hjelpe MANGE! Så de kan hjelpe enda flere. Er du nysgjerrig så klikk her: 

Puh! Tusen takk for utfordringen Ragnhild! Dette var nesten litt heftig dette. Håper dere liker svarene mine!

Og så håper jeg at Birte Tjelhovd og Barnelykke, som siste uke har skapt “tyllskjørtstorm”
i Norge kan overta stafettpinnen og svare på mine 10 spørsmål:
1) Hva jobber du med? 2) Hvorfor har du valgt akkurat dette? 3) Hva blogger du om? 4) Hva ønsker du å oppnå med bloggingen din? 5) Hva er det mest givende i livet ditt for tiden? 6) Hvem ville du ha byttet liv med om du måtte? 7) Hvordan opplever du det å drive egen bedrift? 8) Hva er du stolt over å ha oppnådd? 9) Hvilke rutiner klarer du deg ikke uten og hva gjør de med deg? 10) Hvor er du i livet om 3 år, og hva har du oppnådd?

comments